dinsdag 22 september 2009

Kleine tips & trucs

Ik vind het zelf altijd heel leuk om mn eigen maskers en lotions te maken dus hierbij.. 

Mee-eters weghalen
Meng gelijke delen zout en water tot een gladde pasta in je handen en wrijf het mengseltje heel zachtjes over je neus of kin (plekken waar je last van me
e-eters hebt) en laat het 2 tot 3 minuten zitten. Afspoelen met lauw water.

Eigen mint shampoo (voor normaal tot vet haar)
Neem een grote hoevellheid muntblaadjes en kook ze 20 minuten in 1 liter water. Zeef het spulletje, laat het mintwater afkoelen en mix het met een fles normale, neutrale shampoo. Deze shampoo is zo goed omdat munt reinigend, ontgiftend en verhelderend werkt.

Je eigen bodylotion
Als er geen bodyltion van jouw parfum is, kan je die zelf maken. Koop een ongeparfurmeerde bodyltion en voeg daar een paar druppels van je parfum aan toe. Maak hiervan wel steeds kleine hoeveelheden, omdat parfum snel bederft.

Sinaasappel voor je voeten
Masseer je voeten met Sinaasappel zodat afvalstoffen en onzuiverheden uit de huid worden getrokken. Sinaasappel is trouwens ook goed voor het herstel van huidcellen.

Doe net als cleaopata
Cleopatra stond bekend om haar gladde huid en melkbaden. Voeg zelf 3 kopjes poedermelk of verse melk aan je warme badwater toe. De melkzuren in de melk zullen je huid zacht maken en werken als een milde scrubcrème.

Hopelijk hebben jullie er wat aan :]


xxx