dinsdag 29 september 2009

Body butter

omg, de body butters bij de body shop zijn zó fantastisch! Alleen wel een beetje duur... Maar met wat shea butter en olijfolie en je favo geurtje kan je het ook zelf maken! En als bijv. geen essentiele olie hebt, kan je die van wat kruidentjes uit je tuin ook zelf proberen te maken...

Essentiele olie is een handig iets om in huis te hebben, je kunt bijvoorbeeld als je een scrub aan het maken bent wat essentiele olie erbij doen voor een geurtje. Om de olie te maken heb je per geurtje een andere manier. Bij Grapefruit rasp je de schil en laat je die drogen. Als de schil droog is, doe je het in een donker flesje (als je het niet in een donker flesje doet, vervliegd het) en doe je er wat olie bij (olijf olie, amandel olie maakt niet uit). Laat het een week in de koelkast 'weken'.

Om body butter te maken heb je Shea butter nodig, dit kan je vinden in elke natuur winkel. Smelt de boter in de magnetron en voeg wat olijf olie toe. Mix het mengseltje door elkaar en voeg voor wat geur essentiele olie toe (een paar druppels). Mix net zo lang met de mixer totdat het geheel samen een harde boter word. Doe je body butter in een potje en je bent klaar.

Zo maak je dus body butter en essentiele olie =)