zondag 29 november 2009

De winter doorkomen

Als het koud begint te worden, word mijn huid altijd heel droog en trekkerig. Ook komen er sneller barsten in m'n lippen en heb ik last van statisch haar, dat komt omdat het weer winter word en je huidje dan meer verzorging nodig heeft in de zomer. Hier dus wat tips en producten om door de winter te komen!


Een haar masker is handig om je haar weer te voeden en glans te geven.

Dit masker is speciaal voor dof en droog haar en geeft het weer glans.Rosebud salves, Rosebud salves en nog eens Rosebud salves! Dit zijn een echte aanrader om te gebruiken voor je droge lippen en schrale plekken. Ze hebben ze in verschillende smaken.Als je last van statisch haar hebt (bijvoorbeeld als je een trui over je hoofd hebt getrokken of je haar met een zachte borstel hebt gekamd),  kan je dit proberen: Pak een borstel van (varkens)haar en spray dit over je borstel als je nu ja haar borstelt, strijk je het glad en kam je het meteen in model!
Je huid word door de kou droger dus moet je veel smeren met body lotion. Maar body lotion is eigenlijk iets te dun, dus is een lekkere vette body butter het beste. Bij de body shop hebben ze er duizenden, maar ik raad je aan om een dikke te nemen zoals Brazil nut, olijven, kokos of amandel de substantie hiervan is dikker, dus voed die je huid meer.
En dan is er natuurlijk ook nog scrubben! In de zomer is het lekker, maar in de winter zeker want omdat je nu de hele dag bijvoorbeeld in een skinny jeans liep, is scrubben weer goed voor je bloedsomloop ook als je je scrub haalt bij de body shop is het handig om die in dezelfde te doen als je body butter (de scrubs hebben namelijk een nog al sterke geur).


Ook droogt je huid nu sneller uit van een heet bad of douche, nu is het niet zo dat je ijskoud water moet gebruiken, maar iets kouder is wel beter voor je huid, helemaal goed is om aan het einde je haar onder de koude kraan te houden, dan sluiten de haarschubben en krijg je meer glans. Wat ook met vocht te maken heeft is je moisturizer, het is handig om nu te kiezen voor een andere, zodat je huid iets 'nieuws' krijgt en het beter opvangt. Ook is het fijn om eentje voor de droge/gevoelige huid te nemen (niet doen bij een vette huid).Brrr... Op de fiets zonder handschoenen is een hel voor je handen, ze zijn dan zo koud en droog en ze gaan zo raar tintelen als je dan in een warme ruimte bent... Een hand crème is hievor de oplossing, vaseline is een aanrader aangezien het al eeuwen bestaat en het een handig flesje is om mee te nemen.


Zo, nu ben je goed voorbereid ;-)


xxx