zaterdag 27 maart 2010

How to handle: Droge huid

iedere week/ 2 weken schrijf ik een artikel in 'how to handle' en geef ik tips over het verzorgen van jouw huidtype. Vorige week ging het over een gecombineerde huid, deze week schrijf ik over een droge huid: trekkende zones, schilferige neus en ruwe wangen: deal ermee!

Je kan een droge huid herkennen aan ruwe, schilferige delen in je gezicht, vooral rondom de neus en wangen. Een truc om te kijken of je een droge huid hebt: Reinig je gezicht 'intensief' (reinigings melk, doekje, face wash, tonic) maar wacht nog even (15 minuutjes) met crème of moisturizer op doen. Als je huid na een tijdje droog en aanvoelt en begint te trekken, dan is de kans groot dat je een droge huid hebt!

Reinigen
Een droge huid is een lastig huid type: Het is het huidtype dat vrijwel de meeste aandacht nodig heeft bij alles! Dus zorg dat je áltijd een reiniger voor de droge huid hebt. Je kan ook beter niet gaan voor eentje voor 'alle huidtypes'. Bij reinigings melk gebruik je (net zoals bij gevoelige huid) ietsje meer dan normaal, zodat de kans kleiner is dat de reinigings melk intrekt, en je huid droger word. Bij face wash gebruik je ook iets meer, en natuurlijk eentje voor jouw huidtype. Gebruik nooit heet water als je je face wash (of iets anders) afspoelt, dat maakt je huid alleen maar droger! Gebruik liever koud of lauw water. Daarna gebruik je een tonic: Dit haalt het laatste vuil op je gezicht weg. Zorg dat je een verzachtende tonic (bijv. rozenwater), want tonic haalt soms ook vet weg, en bij een droge huid is dat meestal de laag die je huid nog een beetje gehydrateerd probeert te maken!


Crème
Crème is vrijwel het belangrijkste bij een droge huid: Het hydrateerd, het beschermd... Toch werkende meeste crèmes (bij mij iig) niet lang genoeg, na een paar uur zijn ze weer helemaal ingetrokken en is je huid weer droog. Zorg daarom dat je altijd in een klein smaple potje wat crème en moisturizer bij je hebt zodat je het kan 'bijwerken'. Ook kopen veel meiden vaak een vette crème tegen de droge huid, en dit helpt meestal niet. Koop liever een vocht inbrengende of ultra-hydraterende crèmes, die zijn speciaal voor droge huidjes.Wat bij mij ook altijd helpt: Breng crème aan in laagjes: Eerst gebruik je een klein beetje, dit masseer helemaal in je huid, zodat die al lekker gehudrateerd is. Daarna pak je nog een beetje, dit masseer je ook helemaal in je huid. En dáárna pak j iets meer en masseer je het in je huid, maar niet zo diep als bij de andere, zodat dit een soort bescherm laag maakt (geen VETTE laag!).


Behandelingen
Als je een droge huid hebt, kan je ook beter niet elke week een gezichts behandeling doen, want dan kan je huid soms nog droger worden door het voortdurende reinigen. Dus iedere 2 weken werkt even goed, beter zelfs ;)
Kies ook maskertjes die voor de droge huid zijn, klei maskertjes werken perfect tegen puisten acne, maar kunnen je huid flink uitdrogen. Als je een poeder masker hebt, dat je moet aanmaken met vocht, gebruik dan in plaats van 2 eetlepels kokend water, 1½ eetlepel water en een thee lepeltje olijf/amandel/jojoba/kokos olie. Dat hydrateerd net ietsje meer! Gebruik bij maskers die hard worden meer masker, want je huid kan droog en trekkerig worden van het opdrogen. En spoel natuurlijk af met lauw of koud water :)


Dat was de laatste How to handle, ik zit al na te denken over een nieuwe serie... maar dan met iets anders naturlijk :P


xxx

1 opmerking:

Marijke zei

superhandige tips! vooral die olijfolie bij een poedermasker, ga ik onthouden!

Een reactie posten

S'il vous plaît répondre!
Geen Google account? Klik op NaamURL! Je voert hier je naam in, en event. je blog. Dat is een stuk simpeler!