woensdag 10 maart 2010

Rozen waterLaatst, in mijn bericht over de nieuwe verpakking van het rozen water van de Kruidvat, kreeg ik een vraag over rozenwater zelf, of het is om te reinigen.. Heb toen gezegd dat er nog een uitgebreid bericht over kwam, en het schoot me vandaag ineens te binnen :]

Ten eerste kan je rozenwater op HEEL veel manieren gebruiken. Het werd lang geleden al gebruikt als parfum en sommige mensen zagen het als een speciaal 'levens elixer' (in middeleeuwen). Maar er zijn nog veel meer manieren, zoek maar eens op Google 'Rozenwater gebruiken', en je komt van alles tegen, van tonics tot recepten voor marsepein :')
Maar ik ga jullie vandaag dus uitleggen over hoe je het kan gebruiken als reiniger en make-up remover. Je hoeft je geen zorgen te maken over je huid type, rozen water is voor alle huid types.


Als eerste is het natuurlijk handig om te weten waar je het kopen, de prijzen verschillen nog al: sommige fabrikanten gebruiken bijv. 75% pure rozen olie, dan zou je zo 35 euro moeten neerleggen voor 10 ml. Dat is nergens voor nodig, want al bevat het maar 2% pure rozen olie, dan nog is het echt afgegoten van rozen blaadjes, en dáár gaat het om. Ik gebruikte eerst altijd eentje van de Erica (klik op de link voor adrressen en info), die vond ik heel erg fijn, die koste €1,95 voor 100 ml echt heel goedkoop... Maar het kon blijkbaar nog goedkoper, ik kocht er daarna eentje van Kruidvat, voor maar €1,20 voor 200 ml!! Dus neem gerust een kijkje bij Kruidvat en Erica ;)

Als je het eenmaal hebt is het eigenlijk gewoon dood simpel... Om je make-up er af te halen breng je het aan op een watje en ga je over je ogen heen, het zal niet prikken of je ogen irriteren, want het is een heel zacht product.
En je kunt het ook als tonic/toner na je reinigingsmelk gebruiken, weer een beetje op je wattenschijfje, en reinig je je gezicht. Ik vind het zelf een hele fijne tonic, omdat het al het vuil goed weg haalt, en ik minder last heb van puisten. Het kan trouwens wel zo zijn, dat er na ongeveer een week op eens heel veel vuil van je gezicht komt, daar hoef je je ook geen zorgen over te maken, dat is normaal en na een of twee weken heb je geen last meer van.

Nog een tip voor in de ochtend: Maak je gezicht schoon met rozenwater als je nét uit bent bent, je huid en je ogen voelen dan meteen heel erg verfrist aan!

Ook kan je van je rozenwater een nóg sterkere tonic maken: Meng ongeveer ¼  deel (vers geperste) sinaasappel sap met ¾ deel rozen water, je kan het dan wel niet meer voor je ogen gebruiken.
×××

4 opmerkingen:

Marijke zei

ik vind rozenwater ook heel fijn! ik gebruik het soms als toner, maar meestal als ik mijn wenkbrauwen epileer. Zo verzacht ik tussendoor mijn huid even! :-)

Anoniem zei

Super aritkel! :) Merci! Ik ga die in het Kruidvat ook eens gaan kopen...

Anoniem zei

ik had eens zoiets van weleda met rozegeur, en dat stonk, dus sindsdien blijf ik eraf haha :P maar dit klinkt wel fijn eig!

Masja zei

Aah, ik had een keer zo'n rozen crème van Weleda, blègh ;) maar het is het proberen echt waard, zo goedkoop!

Een reactie posten

S'il vous plaît répondre!
Geen Google account? Klik op NaamURL! Je voert hier je naam in, en event. je blog. Dat is een stuk simpeler!