woensdag 21 april 2010

Review: Hema foundation kwast

 
Toen ik laatst de foundation van de hema had gekocht (lees daar hier een artikel over), had ik ook meteen de foundation kwast erbij gedaan, ik heb de kwast nu al een tijdje en ik vond het wel tijd worden voor een review! Dus hierbij :)

 
Uiterlijk
Op het uiterlijk van de kwast heb ik eigenlijk maar 1 ding op te merken, ik vind de haarkleur van de kwast iets té oranje/geel, wat het een beetje onnatuurlijk laat overkomen. Maar voor de rest is het een basic maar toch clean kwast. De kwast is gelukkig ook makkelijk in je handen te houden, hij is (net) niet te klein of te groot, wat het aanbrengen natuurlijk makkelijker maakt ;) Cijfer: 7,5

Werking
Great! De haren zijn heel zacht voor een synthetische kwast, en het blendt goed mijn foundation/concealer in mijn huid. Wat ook erg fijn is zijn de haren (buiten de kleur, haha), die zijn stevig en toch ook fluffy. Wat me ook opviel was dat de haren bij mijn kwast niet loslieten!
Meestal breng ik eerst foundation aan met mijn (schone!) vinger toppen, en zorg ik dat de make-up mooi mijn huid zit. Daarna blend ik het met deze kwast nog even in, zodat alles er egaal uitziet en beter blijft zitten, en het werkt prima! Cijfer: 9!

Wassen
Tijdens het wassen merkte ik niet echt iets (gelukkig), de haren vielen er niet op eens allemaal van af, en gaf niet af ofzo (?). Na het wassen merkte ik wel dat, om de kwast weer zoals daarvoor zacht en fluffy te maken, het lang duurde tijdens het drogen. Na een 'intensieve schoonmaak', moet ik de kwast soms wel 2 keer langer laten drogen.
Cijfer: 7,5

Eindcijfer: 8,5!  
Misschien moet die kwast lang drogen, en is de haarkleur niet zo mooi... Maar zó'n zachte kwast voor €3! Dat maakt dan een hoop weer goed :) En uiteindelijk gaat het het meeste om de werking en of de haren loslieten, en dat heeft deze bush er ook goed van af gebracht!


xxx

5 opmerkingen:

sofie zei

klinkt goed! ik heb zelf een blush & poeder kwast uit de hema en ben het helemaal met je eens: de haren laten niet los, maar ze krijgen een rare vorm nadat ze gewassen zijn. maar dat is idd niet zo erg, ze zijn zo goedkoop!
x

Marijke zei

klinkt goed! ik tag je voor de sunshine award! (zie mijn blog morgen) :-)

Masja zei

@Marijke
Ooh dankje! Ik zal morgen kijken ja :D

Anoniem zei

Klinkt goed! Zeker voor die 3 Euro!

Anoniem zei

3 euro maar! dat is niet verkeerd! fijne review mijn complimenten!

Een reactie posten

S'il vous plaît répondre!
Geen Google account? Klik op NaamURL! Je voert hier je naam in, en event. je blog. Dat is een stuk simpeler!