zondag 3 januari 2010

The oil cleansing method

eindelijk weer eens een Doe-het-zelf ding ;)


The oil cleansing method (OCM), word steeds vaker gebruikt. Het is een reinigings manier met olie, en veder geen andere producten zoals tonic en face wash. Ik had zelf eerst het idee dat m'n huid er heel erg vettig en vies van zou worden, maar dat klopt dus niet.. De bedenkers zeggen dat zeep je huid uit balans houd en de irritatie, droogheid of vettigheid alleen maar erger maakt. Daarom wordt olie gebruikt om te reinigen, het absorbeert.

Als eerste heb je 2 nodig, eentje naar keuze (bijv. olijf olie, amandelolie, jojoba olie) en wonder olie (veel mensen noemen het casor olie). Castor/wonder olie heb je zeker nodig, omdat het van zichzelf al heel erg goed reinigt. Als je dit bij elkaar hebt gemixt, heb je een hele sterke reiniger die diep in de poriën dringt. Neem wat van je 'mengsel' in je hand, en nu is het heel simpel: Gewoon je gezicht masseren. Ze zeggen dat door de olijf olie de make-up word verwijdert, maar ik zou toch wel even met een echte make-up remover je oog make-up weghalen.
Masseer het diep tot in je poriën.

Als je denkt dat je nu wel klaar bent pak je een washandje en houd je dat even onder de warme kraan, zorg dat het was heet is, maar niet te heet. Haal het washandje over je gezicht, neem de tijd zodat het je gezicht stoomt en je poriën opent. Veeg voorzichtig de olie weg. 
Als het goed is, voelt je huid zacht en gereinigd! Vergeet niet om hierna nog even een plens koud water in je gezicht te doen, zodat het je poriën weer sluit en ze niet verstopt door het dicht smeren van je crème.

Ook een grappig feitje: Wonder olie is goed voor van alles, als je het op je wimpers smeert worden ze dikker en voller, meestal wordt het voor van alles gebruikt, in plaats van waarvoor het is bedoeld (een betere stoelgang).

Oh ja, wonder olie is te vinden bij o.a Erica en de etos. Hoewel ze het niet altijd bij de etos hebben... (kijkt zo'n mevrouw me weer raar aan..) En misschien ook nog Kruidvat, maar ik had gehoord dat ze het daar niet meer hebben.

 
 Ik ben benieuwd of het bij jullie werkt, ik weet het nog niet, want ik gebruik het nog niet zo lang (je ziet meestal pas na een dag of 2/3 groot verschil).
xxx

1 opmerking:

Blauwe sokken zei

Ik heb ook de wonderolie, en gebruik het soms (ik vergeet het vaak :P) voor mn wimpers ('s nachts) al kan ik niet zeggen dat ik er vollere dikkere wimpers door krijg!

Ik ben wel heel benieuwd naar de wonderolie in combinatie met olijfolie ofzo als reinigingsproduct. Ik ga het vanavond proberen! En hoop dat ik er niet een vettere huid van krijg (heb een behoorlijk vette huid...:()

Een reactie posten

S'il vous plaît répondre!
Geen Google account? Klik op NaamURL! Je voert hier je naam in, en event. je blog. Dat is een stuk simpeler!