dinsdag 26 januari 2010

Tea tree

Tea tree.
Veel mensen hebben er een gemengde mening over 'Mijn huid heeft geen puisten!' 'Mijn huid is dood :o'. Ik heb zelf niet zo heel erg veel tea tree, gewoon een paar goedkope dingetjes uit de Kruidvat tea tree lijn. Eigenlijk word dit dus een soort van review, maar dan niet over het gehele (kan even niet op een ander word komen :P) product zelf, maar wat er in zit: Tea tree (ja, dáh).


Ten eerste is het een heel natuurlijk middeltje, dat eigenlijk al eeuwen word gebruikt, het ontsmet en reinigt namelijk, dus is het ook een goed als medicijn te gebruiken. Je zou het dus niet zeggen, vanwege de sterke, (wel een beetje toch?) chemische geur: Maar het is heel natuurlijk.

tea tree, ook wel Melaleuca alternivolia Cheel, komt van oorsprong uit Australië. In de naald vormige blaadjes zit etherische olie, en dat word er uit geperst met een soort olie perser en dan heb je tadaa: Tea tree oil.
Maar dit is natuurlijk nu heel erg geconcentreerd, als je dit op je (gevoelige) huid zou gaan smeren, dan word je nie blij... Daarom word het ook verdunt, en kan het ook nog eens goedkoper verkocht worden.

Zoals ik dus al zei heb ik zelf maar gewoon een paar goedkope spullies van de Kruidvat, waaronder de was gel, olie en dag- en nacht crème. 
Ik moet zeggen: Ze reinigen inderdaad diep! Mijn huid voelt na gebruik altijd heel erg schoon aan. Helaas voedt de nacht crème niet genoeg (ik gebruik hem voor de nacht, omdat ik de geur nét ietsje té vind), maar is ie wel een goede 'lichte' moisturizer. De was gel reinigt dus diep in mijn poriën, vooral als je net gestoomd hebt! En de olie gebruik ik voor van alles! Stomen, maskertjes, puistjes ding, alles, en het werkt zelfs :P
Mijn huid voelt na de was gel wel een beetje droog (maar ik heb een droge huid, bladiebla). De crème werkt overigens (naar mijn idee) ook goed tegen puistjes.


Olie: Iets van 2 euries
Was gel: Ook iets van 2 euries
Dag- en nacht crème: €3 denk ik =)


Natuurlijk zegt niet heel veel over de tea tree zelf, maar die van het Kruidvat is zeker een aanrader, ook lekker goedkoop!


Eindcijfer:
Alles bij elkaar: Een 9,5!! Whoow Good job :P

Btw; ik heb (sorry) geen bericht op maandag geschreven, omdat ik naar de stad was (niet interessant, wat elastiekjes en speldjes) en ik toen pas om half 6 terug was (denk aan: Huiswerk, eten, etc), maar ja...xxx 

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ga eens die olie van het kruidvat of de bodyshop moeten gaan kopen dus :) Leuke review trouwens

Een reactie posten

S'il vous plaît répondre!
Geen Google account? Klik op NaamURL! Je voert hier je naam in, en event. je blog. Dat is een stuk simpeler!