woensdag 12 mei 2010

how to handle: slap en futloos haar


Deze week weer een how to handle. Vandaag schrijf ik over hoe je je saaie, slappe haar kan aanpakken, en er weer volume in kan blazen!


How to handle: Wassen
Als je slap en dun haar hebt, en meer volume wilt, kun je natuurlijk het beste gaan voor een volume shampoo. Zorg dat je deze in je hele haar verdeelt, laat het lekker schuimen en eventjes in trekken. Shampoo is dus vrij simpel, maar conditioner is iets anders! Conditioner maakt je haar zacht en ontward het, dus het kan gauw je volume verpesten. Toch een conditioner? Kies dan altijd een voor volume. Én je kan dit (rare, maar fijne) trucje gebruiken: Als je de conditioner in doet, gebruik niet te veel en maak je haar er niet helemaal glad en 'steil' mee, maak je haar is zacht en ontwar het en kneed er dan een beetje in woel wat door je haar. Dit zorgt dat je nog een beetje volume blijft houden. Om het nog meer volume te geven (voor zover dat kan onder de douche), spoel je het achterstevoren uit! Dus zorgt er voor dat al je voor je gezicht hangt en dan spoel je de conditioner eer uit. Bij het afdrogen kun je het beste eerst gewoon je haar niet-vochtig maken met een handdoek, door het een beetje door elkaar te schudden.


how to handle: Stylen
Om volume in je haar te krijgen is stylen met style producten de fijnste oplossing. Met een goede volume mousse krijgt je haar al gauw wat meer pit, neem wat mousse in je handen en verdeel het goed in de puntjes en wat aan de boven kant (niet teveel, anders word het te zwaar en gaat het zakken...). Je kan het zo laten, maar voor nog meer kan je de mousse het beste droog föhnen. Als je niet veel tijd hebt in de ochtend kan je in de avond natuurlijk ook al vast wat aan je haar doen ;) Maak voor het slapen gaan een knot of vlecht in je (handdoek droge) haar, en slaap er een nachtje mee, in de ochtend haal je het eruit en je zult zien dat je haar veel beter zit! Ook kan je papillotten gebruiken (niet teveel, want je wilt volume, en geen krullen of een afro), verdeel en draai je haar in zo'n 2 tot 4 papillotten. Je kan hiermee slapen, maar ook in de ochtend erin doen en vlak voordat je weggaat er weer uit halen. Wat ik zelf ook altijd doe: Ik gooi me haar naar voor, spray er wat haar spray door en gooi het weer naar achteren, dan zit het direct goed :)


xxx