maandag 3 mei 2010

(nieuwe) how to handle: vet haar


Zoals belooft! Laatst was er op mijn vorige poll gestemd dat (de meeste van) jullie graag een nieuwe how to hadle serie wouden, die gaat over haar types! Als ik trouwens mijn oude (over huidtypes dus) zie, vind ik ze toch bijna allemaal nét iets te lang :x Dus het kan zijn dat de volgende how to handle anders wordt vormgegeven..


how to handle: Wassen
Bij vet haar is wassen altijd irritant, je hebt namelijk gauw de kans dat na het douchen je haar oh-zo schoon is, maar tijdens het opdrogen vet word! Dat kan aan verschillende dingen liggen, namelijk je manier van wassen en/of je shampoo en conditioner. Laten we het eerst hebben over je shampoo en conditioner: Kies altijd bij vet haar een shampoo voor vet haar, maar zeker ook een conditioner! Een conditioner ontward en verzacht je haar dankzij oliën en stoffen die erin zitten. Die kunnen je haar helaas ook vet maken, dus kies het liefste voor een milde en/of tegen vet haar conditioner. En dan je manier van wassen: Zorg er voor dat je niet te vaak (zeker met conditioner!) je hoofdhuid gaat met het 'inwerken' van je shampoo/conditioner, want zelfs onder de douche kan je vet-talgen aanmaken. Als je je haar elke dag wast, is de kans ook weer groter op vet haar. Je kan het beter om de dag wassen, of zelf kijken wanneer je je haar moet wassen als het vet word.


how to handle: Stylen
Als je dan last hebt van vet haar, zijn er kleine trucjes om het een beetje te verbergen, zo heb je misschien wel al van de bekende 'baby poeder' truc gehoord: Je neemt wat baby poeder in je handen, wrift het over elkaar en verdeeld het goed in je haar zodat je geen wit meer ziet.
Ook kan je je haar in een staart doen en er een opvallend/dikke haarband in doen. Maar er zijn ook producten die je net-niet-vette-haar vettig maken! Zo moet je oppassen met serum, dat is meestal een beetje vettig, en als je er dus teveel van in je haar doet word het slieterig en vettiger. Ook kan dit gebeuren met haar-mousse! Als je per ongeluk iets te veel doet (wat gauw gebeurt) kan je hoofdhuid verkeerd reageren door nog meer vet aan te maken. Je vette coupe verdoezelen met hair-spray... nee, das ook geen goed idee, het kan zijn dat je haar gaat slierten en zo beter uitkomt door de haarspray. Dus gewoon een staart en een beetje mousse in de puntjes is voldoende!

Veder zijn er ook nog verschillende haar-maskers. Zelf heb ik vaak last van vet haar, en de meeste haar-maskers verhelpen het niet echt, of maken het alleen maar vetter. Kijk dus zoiezo naar een masker voor jou haar type en test m dan een beetje uit.
Ik hoop dat jullie de nieuwe serie een beetje leuk en handig vinden!


xxx

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk artikel! ook erg handig. Ik dacht trouwens dat je mousse wel in het begin bij je hoofdhuid moest doen omdat het anders geen enkel effect heeft.

Anoniem zei

Ik KAN niet zonder mousse:P Dan pluist mn haar echt extreeeem;p
maaarja , afleren en een goed serum zoeken dan maar he..
xx

Sereen zei

@Kim
Dat dacht ik eerst ook! Maar het schijnt dat als je teveel doet, het zwaar wordt, en totaal geen volume kan geven. En dus ook vettige word.

Selina zei

Handig artikel!

Marijke zei

handig artikel!!

Anoniem zei

Underѕtanding what the chart patterns аre indicating online dating opportunіtіes.
I nоrmally рerсeive regulatіon as a bаd thing for
this comρany include a Europeаn economy that continues to depth, and then ROA.
Hasbrο manufactures and markets ԁa Vinci Surgical systеms anԁ
relateԁ componеnts.

my wеb site ... 2datingtoday.net

Anoniem zei

6% in New York despite US President Barack Obama, $500, 000 and made a profit of $200 against your initial investment rises over time. S over the next couple decades, driven by" urbanization and urban renewal programs in major developing economies and shortfalls in mine production with slower development of new products can have on free datings.

My blog http://www.linkiamo.com/blogs/14608/15391/lifestyle-and-home-remedies-you
my page: createpage.ru

Een reactie posten

S'il vous plaît répondre!
Geen Google account? Klik op NaamURL! Je voert hier je naam in, en event. je blog. Dat is een stuk simpeler!