vrijdag 30 juli 2010

How to handle: Summer
Al een tijdje heb ik niet meer een artikel geschreven in 'how to handle'. En vandaag leek het me een leuk idee om dat weer eens te doen! En dan wel een speciale 'zomer' special :) In How to handle schrijf ik over haar type, en daar geef ik dan tips over. en in de zomer is je haar een stuk droger en kwetsbaarder, vanwege de zon, zee en het chloor in zwembaden!


ho to handle: Wassen
In de zomer ben je natuurlijk sneller geneid om je haar vaak te gaan wassen, je gaat vaker naar het zwembad en de zee, en je zweet meer. Maar dit is dus echt niet goed voor je haar, je wast het namelijk de hele tijd met shampoo en heet water, wat je haar uiteindelijk kan beschadigen. Dat wil je dus niet, dus het is beter om om de dag -het liefst om de twee dagen- je haar te wassen. Wil je toch liever je haar elke dag schoon maken? Was het dan zonder shampoo. Ook is het goed om een conditioner te gebruiken: Door de vettige crème substantie voedt het je haar. Ook belangrijk: Voor blondines, chloor kan je haar groen maken! Niet knal knal groen, maar er kan een groen laagje op gaan zitten... Niet echt mooi, om dit dus te voorkomen kun je een ''kleur behoudende'' shampoo gebruiken, deze zijn niet perse bedoeld voor geverfd haar, maar kunnen dus ook tegen dit soort 'ongelukjes' helpen :)I

how to handle: Stylen
In de zomer krijg je na een dag je strand/zwembad altijd van die mooie, beachy golfjes in je haar. Dat ziet er heel mooi uit, en om ze nog beter uit te laten komen kan je ze beter met een beetje haar lak en volume mousse stylen, zodat ze lekker lang blijven zitten. Voor een zachter effect kun je er wat serum in doen en droog föhnen. Een serum is in de zomer heel belangrijk, aangezien je haar dus erg kan uitdrogen door de zon enzo. Er zijn serums met een speciale spf, die je in doet terwijl je je haar doet. Dat is erg handig, je hofd huid kan namelijk óók verbranden, je zou zeggen dat je haar erover ligt, maar dat is niet zo. Als je hoofdhuid is verbrand, zal het gauw gaan vervellen en krijg je een soort roos die niet is weg te krijgen met anti-roos!
Op een regen achtige zomer dag kun je dat beachy effect ook zelf maken met een zout spray, die kan je zelf maken, maar dat kan je haar erg uitdrogen, en bij de etos kan je ze ook kopen.


Dat waren mijn tips, ik hoop dat jullie er wat aan hadden!

xxx